ДЕРМАЛНИ ФИЛЪРИ – ЗАЩО

Филърите, това са  пълнещи материали с различен състав под формата на гел, създадени за инжектиране в кожни дефекти. Със стареенето, въздействието на слънчевите лъчи и под влиянието на наследствените фактори, кожата става все по-суха, колагеновите и еластичните влакна се деформират и всичко това води до намаляване на тургора, загуба на обем и появата на първите бръчки и гънки. Най-честите бръчки са около носа, устните, очите, по челото. Филърите са продукти, които се инжектират  подкожно, и по този начин запълват бръчките.
Другото предназначение на пълнителите е за уголемяване на устни и попълване на хлътнатини по лицето. “Филърите” имат кратка история. Тяхната употреба води началото си от 1977г. Първите лекари, които започват да ги използват са американците.
Днес хиалуроновата киселина е най-използвана за създаване на  синтетични филъри. Тя е естествена съставка на кожата. Основната и функция  е да поглъща и задържа вода в клетките и между тях. Участва и в транспортирането на важни хранителни вещества в епидермиса. В процеса на стареене собствената хиалуроновата киселина се разгражда. Пълнещите материали са предназначени да върнат времето, да дадат обем, по-свеж и младежки вид, повече самочувствие. Процедурата с пълнители може да бъде използвана за смекчаване на бръчките по лицето, за създаване на пълни устни и за оформяне контура на лицето, като скули и брадичка. Това е един фин начин за естествено подобряване на външния  вид. Филърът  се инжектира с тънка игла подкожно в зоната за корекция, след предварителна местна упойка. Ефектът от процедурата се вижда напълно след 48 часа. Пациентки, преминали през инжекции с хиалуронова киселина, споделят, че усещат кожата си по-стегната, а от огледалото ги гледа подмладена с няколко години жена. Поставена в устните, киселината не пречи на артикулацията и не оставя чувство на „чуждо тяло“. Процедурите с дермални импланти (филъри) съответстват много добре на забързания начин на живот, изискват минимално време за възстановяване и дават бърз и естетичен резултат.

Преди                                                 След

Д-р Диана Дянкова – Дерматолог

Русе, ул. Мостова-18; 0888 33 22 93

www.proderma-bg.com

Коментирайте

*

Търсене